Teknolojimiz

Excimer Lazer Teknolojisinde
Altın Standart  

Her hastamızın ihtiyaçları, Lazer Göz Cerrahisi teknolojimizi kullanma şeklimizi belirler. 

İki göz tam olarak aynı değildir, bu nedenle ilk görevimiz gözlerinizin en ince ayrıntılarını anladığımızdan emin olmaktır. Bu sürecin önemli bir parçası, elimizdeki mümkün olan en son teknolojiyi kullanmaktır.

Size son geliştirlen Excimer Lazer teknolojileri ile yüksek tıbbi standartlarda Lazer Göz ameliyatı sağlamak için, yılların tecrübesine, detaylı araştırmalarına ve kapsamlı tarama sürecimize dayanarak, gözlerinizin her birine tam olarak uyarlanmış bireysel göz tedavisi planları oluşturmaya çalışıyoruz.

Göz tedavilerinde bir göz cerrahının doğru teşhis koymak ve en doğru tedaviyiye karar verebilmesi için son teknoloji test ve görüntüleme cihazlarını kullanması gerekir. Emsey Hastanesi Akıllı Lazer Göz Merkezinden dünyanın kendi konusunda lider cihaz üreticilerinin son teknoloji test ve görüntüleme cihazları kullanılmaktadır.

Excimer Lazer teknolojileri ile göz kırma kusurları tedavisinde fiyatı belirleyen 1. unsur Cerrah kalitesidir. 2. unsur ise kullanılan teknoloji ve ameliyat olunan Hastane veya klinik ortamıdır. 

 

 

 

EYE TRACKER” ve Yakın Mesafeden Lazer Uygulama Özelliği

Aynı zamanda Excelsius M7 serisi Excimer Lazer, en gelişmiş “EYE TRACKER” teknolojisini, Excelsius M7 serisi Excimer Lazer üzerinde başarı ile kullanılmaktadır. Böylelikle Sıfır Hata ile göze en yakın mesafeden 90 derecelik dik açı ile (7-8cm) Lazer uygulayabilmekte ve göz üzerindeki en hassas bolgelere ve koordinatlara “0” sıfır hata ile lazer atışı yapabilen gelişmiş 4.jenerasyon Excimer Lazerlerin başında gelmektedir. Diğer Excimer Lazerler Lazer atımını yaklaşık 70 derecelik yatay bir açı ile 20 cm uzaklıktan Lazer atışı yapabilmektedir. Bu farkı basitçe anlatmak için karşınızda vurmanız için bir hedef olsa bu hedefi 2 metreden yoksa 5 metreden mi daha rahat bir şekilde 12 den vurabilirisiniz? Tabiki 2 metreden daha rahat vurabilirsiniz.

 

“Plume Removal Ability” Buhar bertaraf kabiliyeti.

Lazer Ameliyatında Lazer ışınlarının Kornea üzerinde uygulanması esnasında yok edilmek istenen dokunun buharlaşması söz konusudur. Fakat Lazer ışınları sebebi ile buharlaşan dokunun yarattığı buhar Lazer ışınlarını absorbe eder ve istenilen sonucun alınmasını engeller. Bu yüzden oluşan buhar emilerek Lazer ışınlarının karşısına çıkması engellenir. Standart Excimer Lazer sistemlerinde 20 cm den atılan Lazer ışınları atılırken oluşan buhar yaklaşık 8 cm ilk bir uzaklıktan aspirasyon edilir. Fakat buharın emilene kadar 8 cm ilk mesafe kat etmesi esnasında Lazer ışınına denk geleceğinden gerekli uygulanması gereken Lazer ışınının bir kısmı absorbe olacağından Cerrahın istenilen düzeltmenin yani sonucun elde etmesine mani olabilir. Bu sorunun ortadan kalkması için Excelsius M7 serisi Excimer Lazer buhar aspirasyonunu göze 3 cm mesafeden yaparak 7-8 cm mesafeden den atılan Lazer ışını atımı esnasında oluşan istenmeyen buharın Lazer ışının önüne çıkma riskini ortadan kaldırır ve Ameliyatı yapan Göz Cerrahının istenilen düzeltme sonucunu almasına yardımcı olur.

 

Online yönetim ve kontrol Özelliği

Excelsius M7 serisi Excimer Lazer dünyada ilk MCD Teknoloji ile Excelsius ortaklaşa geliştirilen Online sistemleri ile mobil olma özelliğine sahip Excimer Lazeridir.

Excelsius M7 serisi Excimer Lazerin online ile kontrol ediliyor olması nedeni ile birden fazla Göz Cerrahı Lazer Göz Ameliyatına Online olarak bağlanabilmekte ve operasyona iştirak ederek ameliyata katkıda bulunmaktadır. (Bir elin nesi var iki elin sesi var). Excelsius M7 serisi Excimer Lazer Cihazının tüm ameliyat öncesi kalibrasyonu ve ayarları tecrübeli Mühendisler tarafından aynı anda online olarak uzaktan takip edilebilmekte ve onaylanmaktadır. Bu sistem sayesinde çok önemli olan ameliyat öncesi ayar ve kalibrasyonlar kayıt altına alınmakta ve “0” sıfır hata ile yapılabilmektedir.

Dynamic matrix algorithm Özelliği

4. Jenerasyon Excelsius M7 serisinin en önemli özelliklerinden biriside Dinamik Matrix Algoritmasıdır. Genelde Excimer Lazer ler gözümüzde her atılan lazer ışınını gözümüzü 0.5 mm2 ilk spot alanlarına bölerek maksimum 0.2 mm2 alan hassasiyeti ile lazer atışı yapabilmektedirler. Kısacası Standart Excimer Lazerler Gözümüzdeki görme alanını yaklaşık 150 eşit kutuya/alana bölerek lazer uygulaması yapabilmektedirler. 4. Jenerasyon Excelsius M7 serisinin “Dynamic matrix algorithm” teknolojisi sayesinde lazer ışınının gözün üzerine uygulama çözünürlük kalitesi günümüzün Excimer Lazer uygulayan cihazlara göre 10 kat daha küçük alana yani 0.02mm2 spot alanlarına bölerek daha hassas bir şekilde uygulamaktadır. Dinamik Matrix Algoritması sayesinde Lazer ablasyon çözünürlüğü 0,2 mm2’den 0,02 mm2’ye yükseltilerek gözün görme alanı 1500 eşit kutuya bölünmesi ve “topo-guided” Topograph sistemi (Kornea Haritası) ile entegre çalışarak kornea da hedeflenen en iyi düzeltme yapılabilmektedir.

Optimize edilmiş uçan nokta tekniği

Standart Excimer Lazerlerde özellikle PRK – Transepitelyal PRK yani No-Touch uygulanması esnasında Göz Cerrahların en çok çekindikleri komplikasyonun başında

”Haze” yani ısı sebebi ile oluşan kornea ödemi gelmektedir. Görme alanının üzerinde oluşacak ödemin geçmesi zaman alır ve hastanın görme kalitesini etkiler. Bu durum hasta için oldukça sıkıntılı bir süreçtir. Bu istenmeyen durumun oluşmaması için Göz Cerrahları No-Touch ameliyat yaparken bir takım önlemler alır fakat bu uzun süre uygulanan No-Touch Lazer uygulamasında bazen yeterli gelmeyebilir ve kornea ödemi komplikasyonları görülebilir. Bu istenmeyen durumun yaşanmaması için PRK-No-Touch ameliyatlarına özel Excelsius Mühendisleri 4. Jenerasyon Excelsius M7 serisinde ilk defa uygulanan “Optimized Flying Spot Technique” yani Optimize edilmiş uçan nokta tekniğini geliştirdiler. Bu teknik sayesinde ardışık atılan Lazer ışınlarının kornea üzerinde sebep olacağı termal ısınmayı bertaraf etmek için önceki ışınlar ile asla üst üste gelmeyecek şekilde hesaplanarak PRK- No-Touch Lazer ameliyatı uygulaması yapılabilmektedir. Böylelikle PRK-No-Touch ameliyatında oluşabilecek “Haze” yani Kornea ödemi komplikasyon riskini minimize edilmektedir.

Fraksiyonel Ablasyon Teknolojisi “Fractionel Ablation”

Bu özellik sayesinde “Haze” yani Kornea Ödemi oluşumunu PRK-No-Touch ameliyatlarında elimine etmek için geliştirlen geniş açılı lazer uygulama teknolojisidir. “Optimized Flying Spot Technique” Optimize edilmiş uçan nokta tekniği ile entegre çalışan bu teknolojisi sayesinde Gözün görme alanına uygulanan lazer ışınları uçtan uca geniş lazer ışınları sayesinde korneanın aynı alanlarının ardı ardına atılan lazer ısınları sayesinde yüksek termal ısınmayı bertaraf etmekte ve “Haze” yani Kornea ödemi komplikasyon riskini minimize etmektedir.

NASA, uzay programlarında görev alacak astronot adaylarına, görsel yeteneklerinin NASA’nın niteliklerine uygun olmasını sağlamak için Excimer Lazer ile LASIK olmasını şart koşmaktadır. Uzay yolculuğunun zorluklarını ve hassasiyetini düşündüğünüzde, NASA’nın astronotları için neden LASIK’i tercih ettiğini anlayabilirsiniz.



Ekleme Tarihi: 4.06.2021
Güncelleme Tarihi: 4.06.2021
Facebook icon Twitter icon Linkedin icon Whatsapp icon
Yukarı